HYVÄ OLO

 

Moi! Olen viime aikoina paljon pyrkinyt keskittymään omaan hyvinvointiini. Olen voinut koko alkuvuoden todella hyvin, vaikka paljon isoja muutoksia ja niiden mukanaan tuomaa stressiä ja kiirettä on mahtunut tähän muutamaan kuukauteen. Aika on taas mennyt hurjan nopeasti, kun helmikuukin jo lähenee loppuaan. Positiivinen asia on se että muutaman päivän kuluttua alkaa virallisesti kevät.

Olen pohdiskellut hyvinvoinnin ja hyvän olon olemusta ja merkitystä viime aikoina. Minulla hyvä olo lähtee ajatuksista ja sisäisestä tilasta. Sisäinen tila vaikuttaa ulkopuolelle ja muokkaa valinnat sekä ympäristön heijastamaan tuota samankaltaista tilaa. Hyvä olo on minulle kokonaisvaltainen kokemus. Se linkittyy positiivisiin tunteisiin kuten iloon, mielihyvään, rentoutumiseen ja irtipäästämiseen. Hyvä olo on tasapainoilua ja sopeutumista elämän vaihtuvissa tilanteissa. Toisaalta tulkitsen myös sisäisen rauhan, eli sisäisen tilan joka ei ole värittynyt mustavalkoisesti, joko positiivisilla tai negatiivisilla tunteilla hyväksi oloksi. Sisäinen rauha on ehkä voimakkain hyvän olon kokemus, jonka voin kokea. Kun on vaan hyvä olla, ilman mitään muuta. Se on parasta. Kuitenkin niin usein, kun tuon tilan saavuttaa, se kestää vaihtelevan pitkän ajan ja vaihtuu sitten taas joksikin muuksi. Kunpa keksisin keinon, millä pysyä pidempään tuossa hyvän olon tilassa ja sisäisen rauhan kokemuksessa.

Hyvä olo on sitä, että voi rauhassa rentoutua kulloinkin käsillä olevaan hetkeen. Oli sitten yksin tai muiden ihmisten seurassa. Päästää vain irti ja antaa asioiden olla kuten ne ovat. Pinnallisemmalla tasolla sanoisin, että hyvä olo on kivuttomuutta niin fyysisesti kuin henkisesti ja miellyttävää elämisen tunnetta omassa kehossa ja ympäristössä. Tämä on totta kai näkökulmana rajoittunut, sillä se tarkoittaisi sitä että, jos on esimerkiksi kipua jossain päin kehoa ei voisi tuntea hyvää oloa. Tietysti kivun kokeminen haastaa hyvän olon, mutta en sanoisi, että se kuitenkaan estäisi tuntemasta sitä. Itse pyrin aina parhaani mukaan hyväksymään kivun sellaisena kuin se on, oli se sitten fyysistä tai henkistä. Totta kai fyysinen kipu voi olla niin kovaa, että tueksi tarvitaan kipulääkitystä, mutta asian hyväksyminen useimmiten auttaa käsittelemään sitä ja ei ainakaan voimista kivun kokemista psykologisen kivun muodossa. Voit olla rauhassa itsesi ja läsnäolevan hetken kanssa, vaikka kokisitkin kipua.

Näillä ajatuksilla starttaa uusi viikko. Meni aihe vähän syvemmälle tällä kertaa mitä ajattelin. Tarkoitus oli kirjoittaa hyvästä olosta ja miten sen voi löytää. No ehkä tekstissä on rivien välissä keinoja siihen. Mikä sinulle edustaa hyvää oloa ja miten löydät kadoksissa olevan hyvän olon? Kommentoi ja kerro oma kokemuksesi!

Kiva kun käväisit täällä!

Ihanaa päivää sinulle!

 

 

 

 

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.