PYSTYTKÖ ISTUMAAN TUNNIN HILJAA TEKEMÄTTÄ MITÄÄN?

Moi ja mukavaa sunnuntaita! Katsoin juuri Netflixistäkin löytyvän dokumentin Minimalism ja inspiroiduin siinä määrin, että tämän päivän postausaihe muuttuikin lennossa ihan toiseksi. Alunperin tarkoitukseni oli kirjoittaa optimaalisesta nesteytyksestä, mutta tämän päivän tunnelmat eivät nyt vie yhtään siihen suuntaan, joten annetaan inspiraation johdattaa! Luin jostain joskus tämän lainauksen:

“Maailman kaikki ongelmat johtuvat siitä, että ihmiset eivät osaa istua yksin hiljaisessa huoneessa” 

Yritin googlettaa lainauksen alkuperää ja henkilöä, mutten löytänyt oikein mitään. Mennään siis näillä tiedoilla. Istuminen itsessään on loistava harjoitus. Koen, että oleminen on aina ollut minulle helppoa. Pystyn vain olemaan ja istumaan paikallani pitkiäkin aikoja. Tätä minulle edustaa ikkunameditaatio. Istun ja katson ulos.

Useimmat kokevat istumisen paikallaan ja mitään tekemättä hyvin haastavana. Ensimmäiset 15-20 minuuttia voivatkin olla täyttä tuskaa, jos on tottunut jatkuvaan stimulaatioon. Oli stimulaatio sitten älypuhelin, televisio, jokin konkreettinen tekeminen tai vaikkapa ajanvietto läheisen kanssa, voi pelkkä istuminen hiljaisuudessa ja yksin tuntua vaikealta.

Kun malttaa mennä epämukavuuden tunteen yli ja vain olla, niin mitä todennäköisimmin ihana rauha täyttää olemuksen harjoituksen lopussa. Rauhan tunne voi tuntua jopa tyhjyytenä, mutta tosin miellyttävänä sellaisena. Huomaa, ettei loppujen lopuksi tarvitsekaan juuri mitään.

Haastan sinut kokeilemaan tätä harjoitusta. Itse olen nyt muutaman kerran istunut järjestäytyneesti tunnin hiljaa yksinäisyydessä, ja selkeästi kokenut harjoituksen hyödyn. Sain idean Brian Tracyn kirjasta Menestys ja onnellinen elämä. Tracy kirjoittaa, että istumisharjoituksessa mieli tyyntyy ja tietoisuus yhtyy maailmankaikkeuden luovaan pohjaenergiaan, josta voi ammentaa luovuutta ja energiaa omien tavoitteiden toteuttamiseen. Vaikkei uskoisikaan näin korkealentoisiin visioihin, voi tästä harjoituksesta silti saada tehokkaan työkalun oman hyvinvoinnin ja terveyden kultivoimiseen.

Tee näin: Hakeudu rauhalliseen paikkaan, jossa voit istua tunnin ilman keskeytyksiä. Laita herätyskello soimaan tunnin päähän. Ota mukava asento ja istu. Päästä irti. Kun kello soi, olet ehkä oivaltanut jotain… Uskallatko kokeilla?

Ihanan rentouttavaa päivää Sinulle!

Kiva kun käväisit täällä!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.