RENTOUDU – OTA KUPPI TEETÄ

 

Moi ja mukavaa alkavaa viikkoa! Otsikko on yksinkertainen ja niin on tämän kertainen aihe. Itse huomaan palaavani uudestaan ja uudestaan tähän teemaan. Kyseessä on läsnäolo ja mikäpä olisikaan niin yksinkertainen läsnäoloharjoitus, kuin juoda kuppi teetä täysin tietoisesti. Kuulostaa helpolta, mutta voi itse asiassa olla haastavaakin. Rentoutusvaikutus on kuitenkin taattu, jos pystyy ottamaan 10 minuuttia ja juoda teetä tuijottaen ulos ikkunasta mitään ajattelematta. Aiemmin olen inspiroitunut mm.  TÄMÄN kaverin kyvystä olla läsnä ja rentoutua.

Keskustelin taannoin kaverini kanssa whatsapissa. Kysyessäni kuulumisia, kaverini vastasi: “Paikasta toiseen sinkoilua, tekis mieli vaan maata sohvalla ja tuijottaa kattoon”. Hymyilin tälle vastaukselle ja kirjoitin “Toi on yks mun lempiharrastus, mutta itse tykkään istua sohvalla ja tuijotella ikkunasta ulos”. Tämä on oma sovellukseni läsnäolon harjoittelusta, jota kutsun ikkunameditaatioksi.

Miten tämä toimenpide sitten tapahtuu? Keitä kuppi teetä ja istuudu sohvalle. Katsele ympäristöäsi mitään ajattelematta. Esineitä tai pintoja nimeämättä tai määrittelemättä. Hengittele muutaman kerran. Tunne miltä teekuppi tuntuu käsissä. Höyryääkö tee? Entä miltä kehossa tuntuu? Aisti kehosi. Jalkapohjat, selkä, vatsa, hartiat jne. Onko kipua jossakin? Voitko antaa kivun vain olla? Voitko keskittyä johonkin kohtaan kehossasi, missä ei ole kipua ja pyrkiä levittämään sitä tuntemusta muihin kehonosiin?

Mitä jos mieli alkaa mekastaa heti kun saat hetken rauhaa? Alkaako pakonomainen asioiden ajattelu, ajatusten pyörittely ja asioiden määrittely heti kun pysähdyt? Useimmille tämä on normaalitila ja se on inhimillistä. Pystytkö kuitenkin erottamaan ajatushälinän taustalla olevan hiljaisuuden ja rentouden? Kun mielessä herää jokin ajatus, vaikkapa: “Huomenna on tiukka työpäivä edessä”, voit tiedostaa sen ja sitten palata taas vaikkapa ympäristön tai hengityksen tarkkailuun. Voit juoda teetä ja keskittyä täysin vain teen makuun ja teen herättämään lämpimään tunteeseen kehossa. Rauhan ja rentouden tunne valtaa olemuksen, kun malttaa hieman harjoitella. Suosittelen kokeilemaan!

Onko sinulla omaa versiota ikkunameditaatiolle? Herättääkö läsnäolon harjoittelu ajatuksia sinussa? Kommentoi alle omat fiilikset aiheesta? Olisi kiva kuulla teidän tapoja harjoitella läsnäoloa ja ajatuksia tästä aiheesta!

Kiva kun käväisit täällä!

Ihanaa päivää sinulle!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.