TAVOITTEENANI ON..?

Moi! Viime postauksessa lupasin valottaa hieman omia tavoitteitani tälle vuodelle ja tässä ne tulevat. Olen huomannut että aika ajoin on hyvä arvioida omaa elämäntilannetta ja omia tavoitteita ja päämääriä. Aika moni meistä tavoittelee elämässään jotakin ja monilla on tiettyjä päämääriä, mitä kohti edetään. On olennaisen tärkeää asiassa kuin asiassa, että tietää mihin on menossa ja että tietää mitä haluat. Itse olen välillä kamppaillut sen tunteen kanssa, että on aika haastavaa loppujen lopuksi tietää mitä haluaa. Mistä tietää että tykkää siitä asiasta, jota haluaa elämäänsä? Mieltäni vaivaa myös kysymys, onko se mitä haluaa aina se, mitä tarvitsee? Olen tullut siihen lopputulemaan, että parempi on vain kokeilla kaikkea mikä kiinnostaa ja mitä haluaa, koska aina voi muuttaa suuntaa jos huomaa että jokin asia, mitä halusi ei ollutkaan se juttu. Tietysti pettymys voi olla kova, jos on tehnyt pitkään kovasti töitä haluamansa asian eteen vain huomatakseen, ettei se olekaan niin kiinnostavaa tai hienoa kuin kuvitteli. Vaikka näennäisesti elämän sidonnaisuudet estäisivät isot radikaalit muutokset ja kokeilut, on jokaisella ässänä hihassa aina mahdollisuus vaikuttaa omiin asenteisiin riippumatta elämäntilanteesta.

Omat tavoitteeni ovat pitkän aikajänteen tavoitteita, jotka ovat olleet läsnä jo useamman vuoden ajan. Ne resonoivat edelleen. Ehkä joitain pieniä suuntaviivojen muutoksia on nähtävissä, mutta huomaan että olen edelleen matkalla kohti samoja minulle tärkeitä asioita. Itselläni tavoitteet ovat aika abstrakteja ja isoja. Tavoitteita voi olla hyvä pilkkoa pienempiin palasiin, jotta ne eivät tuntuisi liian suurilta. Siksi kirjasinkin muutamia askelia joita voin tässä lyhyellä aikajänteellä tehdä tavoitteideni eteen.

Tavoitteeni tälle vuodelle (ja elämälle yleensä) ovat tärkeysjärjestyksessä:

 1. Läsnäolo
 2. Karavaani kulkee, koirat haukkuu!
 3. Vapaus
 4. Terveys
 5. Kiitollisuus ja positiivinen ajattelu
 6. Rakkaus
 7. Minimalismi

Askeleet tavoitteiden saavuttamiseksi

“Läsnäolo”:

➢Tiedosta hengitys ja oma keho arkisissa tilanteissa.

➢ Pyri tarkkailemaan mielessä herääviä tunteita ikään kuin ulkopuolelta

“Karavaani kulkee, koirat haukkuu” ja “Vapaus”:

➢ Tee rohkeasti omaa juttuasi jos se tuntuu sydämessä hyvältä ja tuottaa todellista lisäarvoa itsellesi ja ihmisille ympärillesi. (Läpinäkyvyys)

➢ Ole oma itsesi vaikka kokisit olevasi outo ja erilainen kuin muut sekä tee erilaisia juttuja esim. juttele tuntemattomille niitä näitä tai halaile puita. 😉

“Terveys”:

➢ Kultivoi kykyäsi tasapainottaa elämääsi. Eri osa-alueet: työ, treeni, ravinto. Helpommin sanottu kuin tehty, mutta seikkailu, jolle todella kannattaa lähteä.

➢ Määrittele karkeat puitteet tasapainon sisälle esim. päivittäiset työtunnit, 4-5 treeniä viikossa, 80 % ajasta terveellistä ruokaa. Tai opettele vaikka seisomaan päällä tai syömään terveellinen aamiainen.

“Kiitollisuus” ja “Positiivinen ajattelu”:

➢ Kiitollisuuspäiväkirja fyysinen tai mielessä: Kun jotain kivaa tapahtuu sano mielessä tai ääneen “Kiitos! Tätä lisää!” Tunne samalla kiitollisuuden tunne.

➢ Kiitollisuuskävelyt a’la Tony Robbins. Käy vaikka muutaman kerran viikossa 20-30 minuutin pituisilla kävelyillä joilla kiität kaikesta siitä mitä sinulla on ja lisäksi ole kiitollinen niistä asioista joita elämääsi haluat ikään kuin sinulla olisi jo ne.

DISCLAIMER: Hieman siirappista ehkä, mutta toimii hyvän mielen sekä positiivisuuden lisäämisessä.

➢ Kielen ja sanojen voiman tiedostaminen ja sen hyväksikäyttäminen vuorovaikutustilanteissa ja itsensä “ohjelmoimisessa”.

“Rakkaus”:

➢ Lähde aina läsnäolosta ja rakkaudesta työstäessäsi mitä tahansa projektia tai ollessasi vuorovaikutustilanteessa.

➢ Muista huumorintaju, hyvät keskustelutaidot ja tee juttuja mistä tykkäät.

“Minimalismi”:

➢ Myy tai lahjoita suurin osa tavaroista ja vaatteista pois. Säästä vain välttämättömät jutut. Tämä on prosessi.

➢ Älä osta uusia vaatteita tai tavaroita.

Tässäpä ovat minun tavoitteeni tälle vuodelle. Toivottavasti sait inspiraatiota postauksesta. Kirjaatteko te tavoitteita seuraavalle vuodelle tai teettekö lupauksia? Entä toisin päin, tuntuuko tavoitteiden määrittäminen ja lupausten tekeminen liian mainstreamilta ja teennäiseltä tai yksinkertaiselta self help-ajattelulta vai mitä ajattelet tästä ilmiöstä? Olisi mielenkiintoista kuulla erilaisia mielipiteitä aiheeseen liittyen!

Kiva kun käväisit täällä!

Ihanaa päivää sinulle!

 

 

2 Replies to “TAVOITTEENANI ON..?”

 1. “An unaimed arrow never misses.”
  – Havaijilainen sananlasku

  1. Kiitos kommentista! Kiva ajatus 🙂

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.