VIISI VINKKIÄ RENNOMPIIN AAMUIHIN

Mitä hitaampi aamu, niin sen parempi. Sen vuoksi heräänkin usein hyvissä ajoin, jotta saisin työaamuihinkin rauhallisuuden tuntua. Stressitasot pysyvät itselläni paremmin hallinnassa, kun yleisvire jo aamusta asti on “chilli”. Parasta on kun saa kaikessa rauhassa keittää kahvia ja laittaa aamupalaa ilman paniikintunnetta.

Kiireisimpinäkin aamuina yhdestä asiasta en suostu tinkimään ja se on aamukahvi vastajauhetuista pavuista, mustana, lempikupista kaikessa rauhassa nautittuna samaan aikaan ikkunasta ulos tuijotellen ja aamua fiilistellen. Tämä yksittäinen ja yksinkertainen rutiini tuo hyvän mielen ja olon (kun kahvi alkaa vaikuttaa..). Kahvihetken pyhittämisellä saan työaamuihin hieman vapaapäivän rentoutta ja ihanaa “laissez fair-tunnelmaa” (antaa asioiden mennä omalla painollaan).

Vapaapäivän aamut ovatkin sitten asia erikseen. Silloin nukutaan pitkään. Tällaisina aamuina juodaan kahvia ja syödään aamupalaa kevyesti tunti tai jopa kaksikin. Ehkä se on erityisherkkyys, mikä saa kaipaamaan kiireettömyyttä. Ehkä se inspiroi tekemään asiat kaikessa rauhassa, koska olo pysyy tuolloin parempana, kun ei ylivirity.. Joka tapauksessa ajattelin jakaa omat vinkkini rennompiin aamuihin, jos joku siellä kaipaa ideoita tai inspiraatiota.

Tässä viisi vinkkiäni rennompaan aamuun:

  1. Kehitä rutiini. Itse käyn eka aamupesulla, sitten 10 min meditaatio, mahdollisesti lyhyt treeni, kahvinkeitto, aamupala, laittautuminen ja päivään valmistautuminen ja vikana mahdollisten eväiden valmistelu. Aamu rauhoittuu kun on selkeä järjestys, missä asiat tehdään
  2. Herää niin ajoissa, että kiireen tuntu ei ehdi yllättää. Tämä on yksilöllistä ja ihmiset sietävät erilailla kiireen tuntua. Kokeile itse miten paljon aikaa tarvitset mielekkääseen aamuun.
  3. Selkeä yksittäinen rauhallinen hetki/rutiini, kuten esim. kahvin juonti kaikessa rauhassa, josta ei tingitä kiireisimpinäkään aamuina. Mikä olisi sinulle se juttu, mistä voi ammentaa rauhallisuutta, jonka voi helposti toteuttaa joka aamu. Kesto voi olla mitä tahansa muutamasta minuutista 10 minuuttiin.
  4. Päätä etukäteen mitä syöt aamupalaksi, jos siis syöt aamupalaa. Säästää aikaa ja hermoja, kun ei tarvitse alkaa miettiä mitähän sitä söisi aamiaiseksi. Bonusvinkki: Aamupalan tulee olla herkullinen ja ravitseva, jolloin hyvä mieli sen kun lisääntyy. Esimerkiksi VIHERSMOOTHIE (Näin pienenä muistutuksena vaan tämä maistuvuus- terveellisyys-hyvä olo-akseli)
  5. Valmistele valmiiksi mahdollisimman paljon seuraavan päivän juttuja. Pakkaa tavarat laukkuun, valitse vaatteet, valmistele mahdolliset aamupalajutut. Tee seuraavan päivän eväät valmiiksi, jos eväitä tarvitsee pitää mukana.

Tykkäättekö te heräillä ja toimia aamulla kaikessa rauhassa, vai maksimoitteko mieluummin unen määrän nukkumalla mahdollisimman pitkään?

Kiva kun käväisit täällä!

Ihanaa päivää sinulle!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.