YSTÄVÄT JA KIPU

Ystävänpäivä oli jo kuukausi sitten, mutta itse haluaisin ajatella että joka päivä on ystävänpäivä tai ainakin usea päivä viikossa olisi ystävänpäivä. Joka kerta, kun vietän aikaa ystävien kanssa hyvä olo lisääntyy heti. Jopa kivut lievenevät hyvän ystävän ja tärkeän ihmisen seurassa. Puhumattakaan siitä miten tärkeitä ystävät ja ylipäätään läheiset ihmiset ovat yleiselle hyvinvoinnille ja terveydelle. Kirjoitan tästä, koska erityisesti viime aikoina tämä ajatus ystävien tärkeydestä on kristallisoitunut minulle erityisen selkeästi. Haluan panostaa ystäviini ja läheisiini vielä nykyistä enemmän, vaikka ystävyys on jo nyt korkealla arvohierarkiassani. Haluan olla itse lisäarvoa ja hyvää mieltä tuottava ihminen ja ystävä. Haluan kyetä olemaan läsnä tapaamilleni ihmisille ja toki erityisesti tärkeille ihmisilleni. Ehkä jopa kyetä lievittämään kipua omalla seurallani, jos mahdollista.

Itselläni oli hieman rintarangan kipuilua ja “jumitusta” lapojen välissä viime viikolla, mutta viikonloppuna kaverin kanssa vietetty ihana päivä sai minut niin hyvälle tuulelle, että illalla kipu oli muisto vain. Kyllä, naprapaateillakin on joskus tuki- ja liikuntaelinperäisiä vaivoja. Tilastojen osoittama yleisyys harmillisesti puhuu puolestaan tuki- ja liikuntaelinvaivojen tullessa kyseeseen. Etuna on se, että naprapaattina voi olla oman itsensä terapeutti, jos TULE-vaivat yllättävät. Hyvässä seurassa stressi ja jumitukset kuitenkin unohtuvat. Ajattelu alkaa toimia tehokkaammin ja alkaa automaattisesti kiinnittää huomiota positiivisiin asioihin ja huomaa pohjalla vaikuttavan läsnäolon ja hyvinvoinnin kehossa, vaikka pinnallisesi samaistuisikin esim. niskakipuun. Joka tapauksessa läheisillä ihmissuhteilla on valtava merkitys yleiselle hyvinvoinnille ja jopa kivunhoidolle (ainakin omalla kohdallani huomaan vaikutuksen).

Hyvä ystäväni ♡ Eläinten kanssa hengailu on uskomattoman parantavaa..

Tutkimusten perusteella koetulla stressillä ja ajatuksilla on merkittävä painoarvo tuki- ja liikuntaelinperäisissä kipuoireiluissa. Loogisesti siis stressin väheneminen ja myönteiset tunteet auttavat myös fyysisiin kipuiluihin. Laadukkaat ihmissuhteet ovatkin loistava tapa lisätä omaa hyvinvointia. Joidenkin ihmisten läsnäolo vain tuntuu niin kokonaisvaltaisen parantavalta ja hyvältä, tai ehkäpä se on läsnäolo ylipäätään. Läsnäoleva ihminen rentouttaa toisenkin hyväksyvään läsnäoloon ja palauttaa nykyhetkeen sekä hyvään rauhalliseen olotilaan, jolloin moni kipu ja jännitys häviää kuin itsestään, tai ainakin siihen pystyy suhtautumaan rauhassa ja rakentavammin.

Tällaisia juttuja oli tällä kertaa mielessä. Välillä on hyvä muistuttaa itseään tärkeistä asioista ja siitä miten niihin tulee panostaa. Lisäksi aina on hyvä pyrkiä kehittämään entistä paremmaksi esimerkiksi juuri ystäväksi. Toivottavasti sait tästä postauksesta inspiraatiota ja hyvää fiilistä. Postausta kirjoittaessani mieleeni tuli että seuraavaksi voisin kirjoittaa siitä miten voi parantaa jo olemassa olevia ihmissuhteitaan ja miten voi myös luoda uusia merkityksellisiä ihmissuhteita. Itse olen aiemmin ollut tilanteessa, jossa olen kokenut olevani täysin yksin. Varmasti tietysti jokainen meistä, mutta joka tapauksessa ajattelin, että voisin jakaa jotain ideoita miten luoda itselleen merkityksellisiä ja hyviä ihmissuhteita.

Kiva kun käväisit täällä!

Ihanaa päivää sinulle!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.