SYITÄ TULLA NAPRAPAATILLE – OSA 2 ALARAAJA

Naprapaatit mielletään perinteisesti selkävaivojen erityisasiantuntijoiksi ja tämä pitääkin paikkansa, mutta osaamisemme ei rajoitu pelkästään selkään, vaan myös kehon muiden osien vaivat hoituvat naprapaatin vastaanotolla.  Tällä kertaa käsittelen erilaisia alaraajan ongelmia, joiden vuoksi kannattaa konsultoida naprapaattia. Aiemmin aiheena ovat olleet mm. selkärangan vaivat. Voit lukaista jutun selkävaivoista TÄÄLTÄ. Liikun tuttuun tapaan ylhäältä alaspäin ja käsittelen alueittain erilaisia alaraajavaivoja.

LONKKA JA REISI

➢ Erilaisten lonkkanivelen kiputilojen yllättäessä, naprapaatilta voi saada hyvän arvion tilanteeseen ja useimmissa tilanteissa myös apua kipuihin ja muihin oireisiin sekä ohjeet aktiivikuntoukseen

➢ Ahdas lonkka oireyhtymä: Kannattaa konsultoida naprapaattia. Vastaanotolta voi saada apua oireisiin ja ohjeet aktiivikuntoukseen

➢ Lonkkanivelen kuluma/nivelrikko: Nivelrikon aiheuttamiin oireisiin voi saada helpotusta naprapaatin suorittamasta manuaalisesta käsittelystä ja päälle tehokkaat ohjeet aktiivikuntoukseen kotona ja kuntosalilla, jotta nivel pysyisi mahdollisimman hyvässä kunnossa. Kannattaa tulla mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta hoitoon päästään hyvin kiinni.

➢ Lonkan sivulla tuntuva kipu/trochanter bursiitti/limapussin tulehdus: Limapussin tulehdus hoituu tehokkaasti liikunnalla ja erityisesti lantionseudun lihaksia vahvistamalla. Naprapaatti pystyy suunnittelemaan tehokkaan ohjelman lihasten vahvistamiseen.

➢ Takareisikivut ja takareiden kiinnityskohtien kivut/epämääräiset ongelmat. Lisäksi muualla reiden lihasten alueella tuntuvat kivut ja oireet.

POLVI JA SÄÄRI

➢ Polven erilaiset kiputilat: Etupuolella, sivuilla tai takana tuntuva kipu. Epämääräiset tuntemukset/kivut polvinivelen sisällä. Polven lukkiutumisen tuntemukset. Naprapaatti voi arvioida tilanteen ja suunnitella tehokkaan kuntoutuksen vaivan hoitamiseksi tai ohjata tarvittaessa eteenpäin esimerkiksi ortopedin vastaanotolle.

➢ Polven kuluma/nivelrikko: Oireiden lievitys ja tehokkaat ohjeet aktiivikuntoukseen jumppaamalla ja lihaksia vahvistamalla löytyvät naprapaatin vastaanotolta.

➢ Polvilumpion yliliikkuvuuden/sijoiltaanmenon aiheuttamat oireet/jälkitilat: Näihin ongelmiin voi saada avun naprapaatilta. Useimmiten hoitona on lihasten vahvistaminen aktiivikuntouksen keinoin ja joissakin tapauksissa mahdollisesti pohjalliset.

➢ Polvilumpion jänteen ärsytys/tulehdustila: Täsmäohjeet tämän vaivan kuntouttamiseksi saa naprapaatilta.

➢ Hyppääjän polvi: Ohjeet aktiivikuntoutukseen.

➢ Erilaisten polven leikkauksien jälkeinen kuntoutus: Eturistisiteen repeämän, polven nivelkierukkaleikkauksen ja monien muiden leikkaustoimenpiteiden jälkeen kuntoutus asiantuntijan ohjauksessa kannattaa. Naprapaatti on oikea ammattilainen tähän tarkoitukseen.

➢ Erilaiset säären alueen kivut: Ammattilaisen kannattaa antaa arvioida tilanne. Lisäksi ohjeet vaivan hoitoon.

➢ nk. “Penikkatauti” ja säären lihasaitio oireyhtymä: Naprapaatilta saat ohjeet vaivan hoitamiseksi.

NILKKA JA JALKA

➢ Erilaiset nilkan ja jalan alueen kivut kannattaa tulla hoidattamaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa oireiden ilmaannuttua.

➢ Plantaarifaskiitti/kantakalvon tulehdus: Teippaukset ja/tai yksilöllisesti suunnitellut pohjalliset riittävät useimmiten tämän vaivan hoidoksi.

➢ Akillesjänteen tulehdustila/repeämän jälkeinen kuntoutus: Hoitona on kohdennettu, yksilöllinen harjoittelu. Naprapaatti kykenee suunnittelemaan ohjelman yksilöllisiin tarpeisiin.

Toivottavasti tässä postauksessa tuli selkeä kuva siitä minkälaisten alaraajan alueen vaivojen kanssa kannattaa hakeutua naprapaatin vastaanotolle. Mikäli kysymyksiä heräsi tai on jotakin muuta mielen päällä, kommentoi tähän postaukseen tai laita vaikka sähköpostia naprawell@gmail.com! Vastaan mielelläni kysymyksiinne!

Kiva kun käväisit täällä!

Ihanaa päivää sinulle!

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.