SYITÄ TULLA NAPRAPAATILLE – OSA 3 YLÄRAAJA

Sarja täydentyy kolmannella osalla. Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa yläraajan oireista ja vaivoista, joiden kanssa kannattaa tulla naprapaatin konsultaatioon. Aiemmin olen kirjoittanut mm. selän alueen vaivoista (TÄÄLLÄ) ja alaraajan ongelmista (TÄÄLLÄ), jotka kuuluvat naprapaatin osaamisalueeseen. Sen pidemmittä puheitta mennään asiaan. Käsittelen yläraajan aiemmista osista tuttuun tapaan ylhäältä alaspäin, alue kerrallaan.

OLKAPÄÄ

Olkapääkipu: Olkapään etupuolella, sivulla tai takana tuntuvat kivut. Epämääräinen olkanivelen sisällä tuntuva kipu. Erilaiset liikkeessä tuntuvat kivut tai liikunnan ja rasituksen jälkeen ilmaantuvat olkapääkivut. Naprapaatti selvittää mitkä kudokset ovat oireen taustalla ja suunnittelee tämän pohjalta tehokkaan kuntoutuksen vaivan hoitamiseksi.

Kiertäjäkalvosin oireyhtymä: Tämä vaiva hoituu useimmiten aktiivikuntouksella, johon saa hyvät ohjeet naprapaatilta.

Kiertäjäkalvosimen repeämät: Nykyisin hoitolinjaus on useimmiten konservatiivinen, mikä tarkoittaa sitä että repeämät pyritään hoitamaan aktiivikuntoutuksen ja manuaalisen terapian keinoin.

Ahdas olkapää oireyhtymä/impingement olkapää: Tähän yleiseen oireyhtymään on saatavilla tehokkaasti apua naprapaatin vastaanotolta aktiivikuntoutuksen ja manuaalisen terapian muodossa.

Olkapään yliliikkuvuus/instabiliteetti: Tilannetta voidaan merkittävästi parantaa olan ja hartian seudun lihaksia vahvistamalla. Naprapaatti kykenee suunnittelemaan tehokkaasti harjoitusohjelman yksilölliset tarpeet huomioiden.

Olkapään kuluma/nivelrikko: Kuluman aiheuttamia kivun ja jäykkyyden tyyppisiä oireita saadaan useimmiten tehokkaasti lievitettyä manuaalisella terapialla ja tilanne pysyy hyvänä aktiivisella harjoittelulla, johon saa laadukkaat ohjeistukset naprapaatilta.

Erilaiset olkavarren kiputilat ja säryt kuuluvat myös naprapaatin osaamisalueisiin.

Leikkauksen jälkeinen kuntoutus: Olkanivelen leikkauksen jälkeen on laadukas jälkikuntoutus ensiarvoisen tärkeää, jotta nivelen normaali toimintakyky palautuu. Naprapaatti kykenee suunnittelemaan ja ohjaamaan tehokkaan leikkauksen jälkeisen kuntoutuksen olkaniveleen.

 

KYYNÄRPÄÄ

Tenniskyynärpää: Yleisin kyynärpään alueen vaiva. Manuaalinen terapia ja aktiivinen harjoittelu antavat useimmiten tehokkaan avun tähän vaivaan.

Golfkyynärpää: Kyynärpään ja kyynärvarren sisäpinnalla tuntuva kipu, erityisesti rannetta ja kyynärniveltä koukistettaessa viittaa golfkyynärpään tyyppiseen oireiluun. Manuaalisella terapialla ja treenillä vaiva saadaan useimmissa tapauksissa hyvin kuriin.

Epämääräiset kyynärpään alueella tuntuvat kivut: Naprapaatti kykenee arvioimaan mitkä kudokset voivat olla oireiden takana ja tarvittaessa suunnittelemaan kuntoutuksen tämän arvion pohjalta.

➢ Kyynärvarren erilaiset kivut ja säryt.

RANNE JA KÄSI

Erilaiset ranteen ja käden alueella tuntuvat kivut. Naprapaatti kykenee arvioimaan mistä eri kudoksista oireet voivat olla peräisin ja tilanteesta riippuen suunnittelemaan kuntoutuksen vaivan hoitamiseksi.

Leikkausten/vammojen jälkitilat: Leikkausten tai vammojen jälkeen käden tai ranteen niveliin voi jäädä liikerajoituksia. Naprapaatti kykenee mobilisaatiotekniikoilla parantamaan nivelten liikkuvuuksia ja palauttamaan normaalia toimintakykyä käteen ja ranteeseen.

Toivottavasti sait tästä postauksesta hyödyllistä tietoa ja tiedät nyt paremmin minkälaisiin juuri yläraajan alueen vaivoihin ja ongelmiin voi saada apua naprapaatin vastaanotolta. Mikäli kysymyksiä tai ajatuksia herää, kommentoi tähän postaukseen, tai laita vaikka sähköpostia naprawell@gmail.com ! Vastaan mielelläni kysymyksiin ja selvitän tarkemmin, jos jokin on jäänyt epäselväksi.

Kiva kun käväisit täällä!

Ihanaa päivää sinulle!

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.