LÄMMITTÄVÄ IMMUNITEETTIBOOSTERI

 

tee-1

tee-2

tee-3

tee-4

tee-7

tee-5

Moi! Ensimmäinen viikko Joulukuuta alkaa olla lopuillaan. Säät ovat olleet mitä vaihtelevimmat. Viikonloppuna oli vielä ihanasti lunta ja sitä satoi lisääkin vain sulaakseen sitten heti maanantaina pois. Jäljelle jäi kiva jäinen maanpinta. Yritin eilen käydä kävelyllä, mutta siitä ei meinannut tulla mitään sillä jalkakäytävät olivat melkein kokonaan peilijään peitossa, joten liikkumista saattoi luonnehtia lähinnä töpöttelyksi. Tuolloin aurinko paistoi kyllä kauniisti, joten sitä saattoi ihailla, mitä uskalsi katsetta tien pinnasta nostaa. Katsoin näet turvallisimmaksi vaihtoehdoksi tarkkailla kävellessäni lähinnä tienpintaa etten kaatuisi, mikäli askel sattuisi osumaan huomaamatta jäiseen kohtaan. Oli kyllä hauska katsella kanssaihmisten kamppailua jäisten katujen kanssa osin myötätuntoisesti osin näistä haasteellisista sääolosuhteista huumoria repimällä. Autoilijoille varmasti huvittava näky, ihmiset siellä töpöttelemässä. Ei tietenkään kovin hauskaa niille, joilla oli kiire paikasta toiseen tai ongelmia tasapainon kanssa, mutta omaan huumorintajuuni vetosi kyllä mielikuva itsestäni hiihtelemässä jäisillä tienpinnoilla.

Aiheeseen! Mutta joo, tarkoituksena ei ollut tulla avautumaan säästä, vaan jakaa teille tämä ihana lämmittävä juoma. Muutama päivä sitten tein tällaista inkiväärisitruunahauduketta, joka lämmittää mukavasti ja tehostaa terveellisten ainesosiensa ansiosta kivasti myös vastustuskykyä. Sitruunat sisältävät runsaasti mm. C-vitamiinia, jonka on havaittu nopeuttavan esimerkiksi flunssasta toipumista. Sitruunaa käytetäänkin mm. kurkunpään tulehduksen, yskän, vyöruusun sekä pahanhajuisen hengityksen oireiden lievityksessä ja hoidossa. Käyttöaiheita on paljon muitakin. Sitruunan kuori sisältää esimerkiksi d-limoneeni antioksidanttia, jonka on havaittu suojaavan tyvisolusyövältä (ihosyöpätyyppi).

Inkiväärillä puolestaan on sitruunaakin laveammat käyttömahdollisuudet erilaisiin vaivoihin. Listalta löytyvät esimerkiksi kurkkukipu, matkapahoinvointi, muistihäiriöt ja nivelrikko sekä paljon muita. Inkiväärissä onkin yli 20 eri antioksidanttia ja yli 20 tulehdusta lievittävää yhdistettä. Inkivääri sisältää mm. sineoleja, jotka tiettävästi irrottavat limaa esimerkiksi kurkunpäätulehduksessa. Inkivääri sisältää lisäksi neljää luonnollista COX-2-estäjää. COX-2-estäjät ovat tulehduskipulääkkeissä ja myös luonnossa esiintyviä aineita, jotka rauhoittavat tulehdusta. Tässä on siis luonnon oma tulehduskipulääke, ja inkiväärin onkin havaittu tieteellisissä tutkimuksissa lievittävän kipua ja turvotusta nivelrikkoisilla ja nivelreumapotilailla.

Ainekset tähän ovat simppelit ja juoma valmistuu n. 5 minuutissa + haudutusaika. Inkiväärin voimakas maku voi vaatia totuttelua, mutta kun lisää juoman sekaan hunajaa, taittuu inkiväärin kirpakkuus mukavasti. Kannattaa mahdollisuuksien mukaan käyttää luomulaatuisia aineksia, ainakin sitruunoiden osalta, sillä sitrushedelmien kuorista on vaikea saada torjunta-aineita pesemällä pois. Mikäli kuitenkaan et saa käsiisi luomusitruunoita, kannattaa sitruuna pestä ensin lämpimässä vedessä juuresharjalla hinkaten ja sitten huuhdella vielä haaleammalla vedellä. Inkiväärin voi huuhdella mikäli haluaa. Itse lähinnä vain viipaloin inkivääristä, niin paljon kuin tarvitsen, mikäli käytän luomuinkivääriä.

Tarvitset:

sitruuna

tuoretta inkivääriä

(hunaja)

Tee näin: Leikkaa sitruunasta pari kolme viipaletta ja laita ne teekuppiin. Viipaloi inkivääristä n. 4-5 viipaletta ja heitä sitruunaviipaleiden kaveriksi. Kiehauta vettä ja anna veden jäähtyä n. minuutti ennen kuin kaadat sen teekuppiin. Anna hautua 10-15 min. Kannattaa laittaa esim lautanen kupin päälle, jotta juoma pysyy kuumana. Haudutuksen jälkeen lisää halutessasi hunajaa maun mukaan. Nauti!

Kiva kun piipahdit täällä!

Ihanaa päivää sinulle!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.