SMOOTHIE SINFONIA nro 1 – LEMPEÄ LEHTIKAALISMOOTHIE

Muistan kuinka naprapaatiksi opiskellessani opiskelukaverini, erityisesti miespuoliset, ihmettelivät miten niin moni asia nauratti minua ja jaksoin innostua kaikenlaisista (kröhöm hölmöistä) asioista. Sanoin heille silloin, että teidän täytyy alkaa meditoida, joogata ja juoda vihersmoothieita, niin kohta teilläkin on yhtä hauskaa. En tiedä inspiroituiko kukaan silloin, mutta ehkäpä on haastavaa lähteä tekemään muutoksia, jos ei tiedä mitä ja miten. Siksipä jaankin nyt tämän smoothiereseptin blogissa, konkreettisena työkaluna ilon ja energian lisäämiseen.  Tässä yksi suosikkismoothieni tajunnan laajentamiseen ja hyvän olon lisäämiseen. Kokeile ja tunne vaikutus!

Tässä smoothiessa superterveellinen lehtikaali yhdistyy hyviin rasvoihin. Lisäksi saat hyviä hiilihydraatteja ja kuitua. Lehtikaali on hyvin ravinnetiheää ja sisältää mm. runsaasti kalsiumia, magnesiumia ja kaliumia, suojaa syövältä, alentaa verenpainetta, sisältää paljon vitamiineja (A, K, C ja hieman E:tä) sekä proteiinia ja kuitua, lehtivihreästä puhumattakaan. Tämä smoothie on erinomainen valinta myös matala-asteista tulehdusta ehkäisevän ruokavalioon.

Lehtikaalin maku on mieto ja peittyy tehokkaasti smoothien muiden hyvien ainesosien alle. Tämä smoothie on  runsas ja täyteläinen herkkujuoma, raikkautta unohtamatta. Jos ainekset tuntuvat liian tuhdeilta, voi esim. cashewpähkinät jättää poiskin. Reseptistä tulee kaksi pienehköä lasillista, tai yksi jättiannos. Itse teen jättiannoksen ja siemailen sitä usein aamupäivällä työnteon lomassa, jos minulla on esim. paperitöitä tai blogihommia, tai sitten säästän lopun lounaan jälkiruoaksi.

Tarvitset (luomuna mikäli mahdollista):

➢ 3-4 “lehteä” lehtikaalia

➢ banaanin

➢ päärynän

➢ avokadon

➢ pienen kourallisen cashewpähkinöitä

➢ ripaus vaniljajauhetta

➢ ripaus kanelia

➢ (suodatettua) vettä n. 2 dl, riippuu siitä miten paksua smoothieta haluat.

Jo näistä syntyy ihana herkku, mutta lisähörhellykset kannattaa sisällyttää mukaan vielä päräyttävämpien vaikutusten saavuttamiseksi.

Lisähörhellykset (suosittelen):

➢ 1 rkl viherjauhetta

➢ 1 rkl tocoa

➢ 1 tls macaa

➢ hunajaa, mikäli kaipaat lisämakeutusta

Ruodi lehtikaalin keskiruodosta lehdet irti ja laita blenderiin. Heitä mukaan muut aineet. Blendaa kunnes sileää. Nauti!

Kiva kun käväisit täällä!

Ihanaa päivää sinulle!

P.S. Muista leikkiä ja pitää hauskaa!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.