YKSINKERTAISTA, HELPPOA JA HYVÄÄ

 

Moi ja mukavaa alkavaa viikkoa! Viimeisimmästä ruoka-aiheisesta postauksesta onkin aikaa, joten päätin tähän väliin jakaa viimeisimmän suosikkiaamiaiseni. Elämä kulkee minulla kausissa ja ehkä eniten tämä heijastuu ruokavalintoihini. Innostun jostain tietystä ruoka-aineesta tai ruuasta kerrallaan ja syön sitä niin pitkään, kunnes innostun taas jostain muusta jutusta.

Tämänhetkinen aamiassuosikkini on niinkin yksinkertainen kombo kuin kaurapuuro, raejuusto ja omena. Tällainen setti on mennyt jo ainakin pari kolme viikkoa lähes jokainen arki-aamu. Viikonloput ovat sitten asia erikseen. Arkiaamuihin tämä kuitenkin sopii mielestäni todella hyvin. Aikaa tämän aamupalan valmistumiseen kuluu maksimissaan 10 minuuttia. Olo on sopivan kylläinen, kun on nautiskellut tämän ja energia riittää hyvin lounaaseen asti.

En ollut jotenkaan ikinä päässyt kaurapuuro&raejuusto-kelkkaan, mutta nyt päätin kokeilla ja hyvin toimii. Itse en juurikaan maitotuotteita käytä, mutta raejuusto on ainakin toistaiseksi tuntunut sopivan. Tässäkin taas tasapainon ja kokeilemisen teema tulee hyvin esille. Halusin tehdä aamiaisistani proteiinipitoisempia mahdollisimman vähällä vaivalla, joten päätin kokeilla raejuustoa, vaikka aiemmin olen kokenut etteivät maitotuotteet minulle sovi. Voin ilokseni raportoida, että hyvin on mennyt!

Tarvitset:

✹kaurahiutaleita

raejuustoa

✹ omenan

✹ suolaa

✹ kanelia

Keitä sopivan kokoinen annos kaurapuuroa. Mausta ripauksella suolaa. Puurosta tulee sitä parempaa mitä hitaammin ja pienemmällä lämmöllä hauduttaa. Arvioisin, että itse keitän noin 6-7 min ja sitten annan vielä hautua muutaman minuutin.

Pilko tai raasta omena kaurapuuron joukkoon. Itse laitan puuron joukkoon puolikkaan omenan ja syön toisen puolikkaan “jälkkäriksi”.

Lisää haluamasi määrä raejuustoa. Itse laitan noin 100 g raejuustoa (silmämääräinen arvio). Koristele halutessasi kanelilla. Kaneli sopii yllättävän hyvin myös kaurapuuron joukkoon joulupuuroassosiaatioista huolimatta. Kaneli auttaa myös pitämään verensokerin tasaisena, jolloin keskittyminen ja työteho pysyvät pidempään laadukkaina.

Ja annos on valmis. Nauti!

Kiva kun käväisit täällä!

Ihanaa päivää sinulle!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.