VIHREÄ MENNINKÄINEN – MATCHAVIHERJÄÄTELÖ (raaka, ovo-veg.)

Moi! Päätin eilen sammuttaa jo muutaman päivän vaivanneen jäätelönhimon ja kehittelin sitten tällaisen väkerrelmän. En muista mistä sain päähäni tehdä viherjäätelöä. Se taisi johtua siitä, että joka-aamuiset vihersmoothiet alkoivat kyllästyttää ja halusin tehdä jotain erilaista. Yksi + yksi, ja niin syntyi tämä!

 

Vihersmoothie – Viherjäätelö

 

Vihreä menninkäinen-nimi tulee tämän jäätelön vaikutuksista. Nimittäin tätä jäätelöä syötyäni, oloni oli kuin vihreällä menninkäisellä. Jäätelön ainekset boostaavat kivasti aivotoimintaa ja vaikuttavat yleisesti hyvää oloa lisäten. Kiitos tästä vihreille, hyville rasvoille ja serotoniinin esiasteita (serotoniini “hyvän mielen” välittäjäaine) sisältäville ainesosille.

 

Iloinen, energinen, kekseliäs ja tehokas.  

 

Kokosin jätskin aineksista, joita sattui löytymään kaapeista ja niistä syntyikin ihanasti makuhermoja kutkutteleva kermaisen raikas herkku, unohtamatta huimia terveysvaikutuksia. Matchajauheesta jäätelöön tulee ihanan energisoivaa vihreää väriä. Lisää vihreyttä (ja “vihreä menninkäinen-vaikutuksia) jäätelöön tulee persiljasta (!!!) ja avokadosta. Aluksi hieman epäilytti miten persilja toimisi makeassa jäätelössä, mutta sitten tapani mukaan ajattelin että noh antaa mennä, kokeillaan. Onneksi luotin intuitiooni, sillä lopputuloksena oli oikein kaunis maku! Ulkoisesti jäätelö näyttää hieman pestolta, mutta älä anna ulkonäön hämätä, sillä maku on ihana ja fiilis kivan jäätelömäinen.

Matcha on Tencha-lehdistä jauhettua hienoa, vihreää jauhetta. Matcha-jauheesta valmistettu tee kuuluu japanilaiseen teeseremoniaan, mutta jauhetta voi käyttää myös ruuanlaitossa ja leivonnassa. Itse rakastan matcha-teetä ja matchalatteja, jotka ovatkin kivasti tulleet viime aikoina kahviloiden tarjontaan. Matcha-jäätelöbuumi tuntuu olevan alkamassa, joten ehkäpä se toimi osin inspiraationlähteenä tämän herkkureseptin kehittelyssä.

 

Tarvitset yhdelle:

➢ 1 pakastettu luomubanaani

➢  1 pakastettu avokado

➢  puolikas puntti persiljaa

➢  1 luomukananmuna

➢  1 rkl sitruunanmehua

➢  1 tls raastettua sitruunankuorta (luomu)

➢  1 tls matchaa

➢  1 rkl lucumajauhetta

➢  1/2 tls psylliumia

➢  1/2 tls vaniljajauhetta

➢  1 tls hunajaa (jos kaipaat lisämakeutusta)

➢  ripaus suolaa

➢  kookoslastuja ja/tai kookoshiutaleita koristeluun

Laita ainekset monitoimikoneeseen tai tehokkaaseen blenderiin ja surauta sileäksi. Kaada jäätelö kauniiseen jälkiruoka-astiaan ja koristele kookoksella. Nauti!

Kiva kun käväisit täällä!

Ihanaa päivää sinulle!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.